1

SOPAR DE LLETRES

 

 
DIA DEL SOCI 2016

Benvolguts Socis del CEM :

Des de fa uns anys el Centre d’Estudis del Maestrat programa una jornada de contacte i germanor entre els membres de la seua Junta Directiva i socis de l’entitat que vullguen assistir.

Aquest any dita jornada està programada al Planetari, al Grau de Castelló, on gaudirem de l’exposició «Meravelles Naturals de Castelló» el proper dissabte, dia 23 de juliol de 2016.

Per tal de poder reservar el dinar és convenient que confirmem la nostra assistència per mitjà de l’email   cemaestrat@hotmail.com

Aquest és, poc més o menys, el programa:

10.30-11h. Quedem directament a la porta del Planetari, al Grau de Castelló. Situat al N del port i inici de la platja.

(Si necessitem un cafè o un mosset, enfront hi ha una cafeteria).

11.15h. Inici visita exposició «Meravelles Naturals  de Castelló».

L’exposició consta de:

-54 fotos-llenç de 100×75 cm.

-45 fotos de 40×50 cm.

-Panells amb textos, dibuixos, esquemes i gràfics explicatius.

Presenta una selecció i variada temàtica de les meravelles naturals de la nostra província. Per cert, «una província ben desconeguda en el àmbit del patrimoni natural i paisatgístic».

Estan representades les muntanyes (pics, moles,) la tectònica (grans plegaments, fractures, ..), els rius (gorges, estrets, salts), rambles, llacunes, formes singulars d’erosió, carst, bufadors, ullals de platja, coves, riu subterrani, costa (penya-segats, cales, goles, etc), marjals, Illes Columbrets, fòssils (breu mostra, dinosaures, ignites, …) i finalitza amb imatges de la Lluna (craters, maria i la seua gènesi).

En general, la gent que la visita es queda molt sorpresa del que veu i del que tenim al nostre territori.

12.30h. Fi visita exposició. Podem visitar altres elements del planetari (exposicions, pèndul).

13h. Refresc.

14h. Dinar. Segurament al restaurant El Mirador del Port (enfront hotel NH, antic Turcosa).  El preu del dinar serà entre 15 i 20 euros.

Si voleu gaudir de la jornada no dubteu a vindre.

Vos esperem !!!
TROBADA ASSOCIACIONS TERRES DE CRÜILLA

El dia 7 de febrer de 2015, el CEM  va assistir a la reunió del col·lectiu d’associacions de les Terres de Cruïlla. La  Trobada  es va celebrar a Alcanar, organitzada per l’associació local Lo Rafal.
Entre els temes tractats van destacar, especialment, les propostes i calendari d’excursions interpretades propostes per cada entitat local per al 2015.  Visites que se realitzaran a poblacions com: Rossell, Mas de Barberans, Alcanar, Cervera, etc.   Segurament, també hi haurà la possibilitat de visitar Tortosa i la Ribera d’Ebre.
Es van debatir qüestions d’interés que afecten als col·lectius associatius del territori, com puguen ser activitats conjuntes, temes fiscals, subvencions, etc.  Per últim, es van valorar les propostes per tirar endavant diverses publicacions i els mitjans per difondre les activitats de les diferents associacions.
Al finalitzar la reunió, i després del dinar a la penya Barça, els membres de Lo Rafal oferiren una visita interpretada pel casc antic d’Alcanar amb les diverses façanes i aljub del segle XVIII, la casa dels O’connor i al Centre d’Interpretació de la cultura dels Ibers.
Si voleu informació i el calendari de les visites a les Terres de Cruïlla que es penjarà pròximament, podeu consultar el facebook o el blog: https://terresdecruilla.wordpress.com/El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT participa a les TROBADES D’ESCOLES EN VALENCIÀ

El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT participa a les TROBADES D’ESCOLES EN VALENCIÀ del dia 6 d’Abril de 2014, a BENICARLÓ.

El CEM, participarà per segon any consecutiu a les Trobades d’Escoles en valencià que en el 2014, es celebraràn a la comarca de Els Ports – Maestrat, a la ciutat de Benicarló, el diumenge  6 d’Abril de 2.014.

Com ja sabeu les Trobades d’Escoles en valencià, están organitzades per la COORDINADORA FESTA PER LA LLENGUA BENICARLO 2014, es celebren a moltes localitats valencianes,  i son un punt de reunió tant de les escoles  com de les entitats culturals que treballen a la comarca, per això es important que participeu, conegueu i divulgueu aquesta festa de la nostra llengua.

Les Trobades són un exemple de participació de la societat, i un altaveu del treball invisible i l’actitud constructiva de totes les persones que treballen a les escoles, i les associacions per dignificar la nostra llengua.

Si voleu mes infomarció podeu consultar la web d’Escola valenciana ,www.escolavalenciana.com, o consultar el programa de les Trobades de 2014 a Benicarló, a la web de Maestrat Viu , www.maestratviu.org

Esperem la vostra participació.
EL CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT PARTICIPA EN LA TROBADA DE LES “TERRES DE CRUÏLLA”

EL CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT PARTICIPA EN LA TROBADA DE LES “TERRES DE CRUÏLLA” PER ELABORAR ELS ITINERARIS DEL 2014

El dia 8 de febrer passat, ens van trobar a Santa Bàrbera representants de molts Centres d’Estudis, Associaccions Culturals i altres entitats dedicades a la recerca i recuperació de la cultura de les Terres de l’Ebre i del Maestrat (Mas de Barberans, Peníscola, Alcanar, Rossell, Ulldecona, Benicarló, Les Cases d’Alcanar, Sant Rafel, El Castell,  Sant Jordi, La Sénia, Traiguera, Santa Bàrbera, Campredó i Tortosa) per a preparar els Itineraris de Cruïlla que es faran durant tot l’any 2014.

El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT, va participar en aquesta trobada, i col.laborarà també enguany en alguna de les activitats que es programen. Aviat sortiran publicades i estaran obertes a tothom.

 

EL CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT, VISITA LA SEU DE BENICARLÓ DE L’EXPOSICIO “PULCHRA MAGISTRI” DE LA LLUM DE LES IMATGES

La Junta Directiva del CEM, amb alguns socis i amics, va realitzar el passat 15 de Febrer una visita guiada a l’església de Sant Bertomeu de Benicarló.

La visita, d’un hora de durada, va servir per conèixer els treballs de restauració realitzats a l’església amb motiu de l’exposició “Pulchra Magistri” organitzada per la Fundació La Llum de les Imatges, a mes de les altres obres d’art religiós, pintures, escultures i orfebreria, que allí s’exposen.

En altres dates encara per concretar, esta previst que el CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT visite les altres seus d’aquesta exposició dedicada a l’esplendor del Maestrat a Castelló, a Vinaròs, Catí i Culla.

 

benillum200x350