Print Friendly, PDF & Email

El CEM, estarà present un any mes, a les Fires del Llibre de Vinaròs i de Benicarló.

La Fira del Llibre de Vinaròs es celebra aquest dissabte 19 d’Abril, a la plaça de la Mera, des de les 10:30 hores

La Fira del Llibre de Benicarló es celebrarà el diumenge 27 d’Abril, a la plaça de Sant Bertomeu des de les 10:00 hores.

L’Exposició sobre Aus Comunes al Maestrat, estará oberta a l’Edifici Gòtic de l’Ajuntament de Benicarló des del 24 d’Abril, fins al 18 de Maig.

L’Exposició sobre Cartes Pobles del Maestrat, estará oberta a Benassal, des del dia 5 al 31 de Maig.

El CEM ha participat durant el mes d’Abril, en la Jornada d’Onomàstica de Vinaròs, organitzada per la Acadèmia Valenciana de la Llengua i a les Trobades d’Escoles Valencianes de Benicarló.

També es va presentar el llibre “L’Explorador Andrés (1807 -1837)”,  a la ciutat de Tortosa. El llibre està editat pel CEM, i l’autor es Rafael Monferrer.

L’acte va estar organitzat pel la Biblioteca Marcel·li Domingo en col·laboració amb el CEM, anant la presentació a càrrec de Josep Bayerri Raga i del propi autor.

Amb la presentació es pretenia apropar la figura del personatge biografiat, Marcel·lí Andrés Bernat, a seva ciutat d’adopció, Tortosa, on la seva figura ha passat desapercebuda fins al dia d’avui. L’autor va glossar la figura d’aquest personatge del primer terç del segle XIX, que va ser capaç, sense mitjans, d’explorar les costes i les illes del Golf de Guinea, estudiant la vida i costums de les poblacions indígenes; mig segle abans de que ho fessin altres europeus que van adquirir notorietat i reconeixement. La seva curta vida, la pèrdua de documentació i la tardança en publicar la crònica del seu viatge han estat, ben segur, les raons per les que Marcel·lí Andrés no va tenir després de la seva mort el reconeixement que la seva gesta mereixia.

trobadesbeni200x150

presllibreexploandres200x150