cartel-trobades-2014-200x350

El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT participa a les TROBADES D’ESCOLES EN VALENCIÀ


El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT participa a les TROBADES D’ESCOLES EN VALENCIÀ del dia 6 d’Abril de 2014, a BENICARLÓ.

El CEM, participarà per segon any consecutiu a les Trobades d’Escoles en valencià que en el 2014, es celebraràn a la comarca de Els Ports – Maestrat, a la ciutat de Benicarló, el diumenge  6 d’Abril de 2.014.

Com ja sabeu les Trobades d’Escoles en valencià, están organitzades per la COORDINADORA FESTA PER LA LLENGUA BENICARLO 2014, es celebren a moltes localitats valencianes,  i son un punt de reunió tant de les escoles  com de les entitats culturals que treballen a la comarca, per això es important que participeu, conegueu i divulgueu aquesta festa de la nostra llengua.

Les Trobades són un exemple de participació de la societat, i un altaveu del treball invisible i l’actitud constructiva de totes les persones que treballen a les escoles, i les associacions per dignificar la nostra llengua.

Si voleu mes infomarció podeu consultar la web d’Escola valenciana ,www.escolavalenciana.com, o consultar el programa de les Trobades de 2014 a Benicarló, a la web de Maestrat Viu , www.maestratviu.org

Esperem la vostra participació.
jornada-onomastica-vinaros-2014-200x350

El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT col.labora a la VIII JORNADA D’ONOMÀSTICA


El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT  col.labora a la  VIII JORNADA D’ONOMÀSTICA  dels dies  4 i 5  d’Abril de 2014,  a VINARÒS.

Organtizada per la Acadèmia Valenciana de la Llengua, (AVL), es celebrarà a Vinaròs, els propers diez 4 i 5  d’Abril de 2.014, la VIII JORNADA D’ONOMÀSTICA, Toponímia i Antroponímia de la Plana Alta, L’Alcalaten, el Baix Maestrat, l’Alt Maestrat i Els Ports.

El CEM participa en aquesta Jornada, com entitat col.laboradora i varios dels seus membres presenten ponències sobre aspectes onomàstics del Maestrat.

Si voleu participar podeu trovar mes informació i el programa de la Jornada, al següent enllaç de la  web de la AVL, www.avl.gva.es/inici/jornadaONO14

La inscripció a la Jornada es gratuïta.

Esperem la vostra participació.
peiscinexp300x500

El CENTRE D'ESTUDIS DEL MAESTRAT, col.labora en la publicació del llibre “PEÑISCOLA INEXPUGNABLE”


El CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT, col.labora en la publicació del llibre “PEÑISCOLA INEXPUGNABLE”, que es finança per VERKAMI.

“Peñíscola inexpugnable”, es una nova publicació de  la que es autor el membre de la Junta Directiva del CEM, Javier Hernández Ruano, i que cobreix cuatre segles de projectes i obres d’ingenieria militar en la fortalesa de Peníscola que, en simbiosis amb les seues condicions naturals, des de 1579 la van convertir en inexpugnable.

Utilitzant una extensa i variada documentació original e inèdita, dispersa en diferents arxius espanyols, l’autor proposa coneixer l’evolució de la fortalesa mitjançant un llenguatje didàctic  i un passeig pels planols, el.laborats pels enginyers i els mapes alçats pels oficials de l’exèrcit i la marina, tant espanyols com internacionals.

VERKAMI, és ‘crowdfunding’, una nova manera de finançar grans idees i als seus creadors, donant  suport a projectes innovadors i creatius, per micromecenatge,  amb la participació de totes les persones interessades en el projecte.

Si vols col.laborar en aquest projecte, en el que ja col.labora el CEM, entra al següent enllaç i fes la teua aportació.

http://www.verkami.com/projects/8112-peniscola-inexpugnable-la-fortaleza-de-peniscola-merece-un-libro

_______________________

El CENTRO DE ESTUDIOS DEL MAESTRAZGO, colabora en la publicación del libro “PEÑISCOLA INEXPUGNABLE”, que se financia por VERKAMI.

“Peñíscola inexpugnable”, es una nueva publicación de  la que es autor el miembr de la Junta Directiva del CEM, Javier Hernández Ruano, y que cubre cuatro siglos de proyectos y obras de ingeniería militar en la fortaleza de Peñíscola que, en simbiosis con sus condiciones naturales, desde 1579 la convirtieron en inexpugnable.

Utilizando una extensa y variada documentación original e inédita, dispersa en diferentes archivos españoles, el autor propone conocer la evolución de la fortaleza mediante un lenguaje didáctico y un paseo por los planos, elaborados por los ingenieros y los mapas, levantados por los oficiales del ejército y la marina, tanto españoles como internacionales.

VERKAMI es ‘crowdfunding’ para financiar grandes ideas  y  a sus creadores, dando soporte a provectos innovadores i creativos, por micromecenazgo, con la participación de todas las personas interesadas en el proyecto.

Si quieres colaborar en este proyecto, en el que ya colabora el CENTRO DE ESTUDIOS DEL MAESTRAZGO, entra en el siguiente enlace y haz tu aportación.

http://www.verkami.com/projects/8112-peniscola-inexpugnable-la-fortaleza-de-peniscola-merece-un-libro
b91

BUTLLETI 91


El CEM publicarà en breu i distribuirà entre els seus socis, el número 91 del seu butlletí semestral.

Aquest butlletí conté  varies comunicacions presentades a les XIIIenes Jornades d’Estudi del Maestrat, celebrades a Càlig, la d’ Amat Bellés, titulada “Els ràfecs pintats del Maestrat”; la de Juan José Escrig, “Mètodes tradicionals de caça en Atzaneta – El tord de les ànimes”; la de Enric Forner, Joan Castany i Vicent Gual, “Dinàmica poblacional de Rhynchocerithium valeriae (Gastropoda) de la formació Margues de Cervera del Maestrat”; la de Juan B. Simó, “L’herba cuquera, alga tradicional terapéutica”; i la de Pedro Manuel Fabregate“Col.lectivitzacions a Càlig: un somni trencat al final de la Guerra Civil”.

També s’inclouen els següents articles:  “El olivo helado de Culla. Primer Premio Nacional   – AEMO –  2011, al mejor olivo monumental de España”d’ Arturo Esteve”Història del Bovalar de Canet” de  Joan Ferreres; “ Vestigis de salines medievals a Torreblanca. El comerç de la sal a l’entorn del territori medieval de Xivert i Albalat” de  Juan Emilio Prades; “Caps de la tercera guerra carlista a la població d‘Alcalà – Cançoner” d’Aureli Puig; i “L’assagador de la Cova Roja de Benassal (1555-1905)” de Pere-Enric Barreda.

Aquest butlletí pot adquirir-se a la seu del CEM o sol·licitar-lo mitjançant aquesta web.

També pots fer-te soci del CEM i per una quota anual de 12 € rebràs al teu domicili per correu ordinari, els dos butlletins anuals que publica el CEM.

______________________________________________

El CEM publicará en breve y distribuirá entre sus socios, el número 91 de su boletín semestral.

Este boletín contiene varias comunicaciones presentadas en les XIIIavas Jornadas de Estudio del Maestrazgo, celebradas en Càlig, la de Amat Bellés, titulada “Els ràfecs pintats del Maestrat”; la de Juan José Escrig, “Mètodes tradicionals de caça en Atzaneta – El tord de les ànimes”; la de Enric Forner, Joan Castany y Vicent Gual, “Dinàmica poblacional de Rhynchocerithium valeriae (Gastropoda) de la formació Margues de Cervera del Maestrat”; la de Juan B. Simó, “L’herba cuquera, alga tradicional terapéutica”; y la de Pedro Manuel Fabregate“Col.lectivitzacions a Càlig: un somni trencat al final de la Guerra Civil”.

También se incluyen los siguientes artículos:  “El olivo helado de Culla. Primer Premio Nacional   – AEMO –  2011, al mejor olivo monumental de España”de Arturo Esteve”Història del Bovalar de Canet” de  Joan Ferreres; “ Vestigis de salines medievals a Torreblanca. El comerç de la sal a l’entorn del territori medieval de Xivert i Albalat” de  Juan Emilio Prades; “Caps de la tercera guerra carlista a la població d‘Alcalà – Cançoner” de Aureli Puig; i “L’assagador de la Cova Roja de Benassal (1555-1905)” de Pere-Enric Barreda.

Este boletín puede adquirirse en la sede del CEM o solicitarlo a través de esta web.

También puedes hacerte socio del CEM y por una cuota anual de 12 € recibirás en tu domicilio por correo ordinario, los dos boletines anuales que publica el CEM.