cartell-cem-2016-300x500

XV JORNADES D’ESTUDI DEL MAESTRAT – XERT


Els dies 7,8 i 9 d’octubre de 2016, tindràn lloc les XVenes Jornades d’Estudi del Maestrat, que continúen la tasca, d’Estudi de la comarca del Maestrat,  que vam iniciar ja fa 30 anys.

Enguany les Jornades ens porten a XERT, on estudiarem la historia, l’art, la natura i les tradicions del Maestrat, i a mes farem especial atenció a la població que ens acull, Xert.

Vos presentem el Cartell de les XVenes Jornades d’Estudi del Maestrat, i en breu vos anunciarem la programació completa, amb les activitats, ponències, premis d’investigació, etc.

Esteu atents a les noticies que anirem fent pÚbliques en aquesta mateixa web i també al Facebook del CEM.

 
firallibre-vinaros2016-300x500

FIRES DEL LLIBRE DE VINARÒS I BENICARLÓ – TROBADES D’ESCOLES - BENASSAL


Com tots el anys el CEM ha participat a les FIRES DEL LLIBRE de Vinaròs i Benicarló, en una cita que ja es habitual al nostre calendari d’activitats anual.

Tant la fira de Vinaròs el dia 23 d’abril , com la deBenicarló, el dia 24 d’abril , van servir per presentar les nostres darreres publicacions, i atendre al nombros públic interessat en les activitats del CEM, i en la cultura del Maestrat.

Com també va sent habitual, el proper  dia 5 de juny, el CEM participarà a les Trobades d’Escoles en valencià que es celebraran enguany a Benassal.

 

firallibre beni2016 300x500

 
joan-ferreres-300x500

PREMI MAESTRAT VIU PER A JOAN FERRERES I NOS


El nostre company Joan Ferreres i Nos, vicepresident el CEM, ha segut guardonat per l’associació Maestrat Viu, amb el premi Carles Salvador a la seua trajectòria personal, en que es reconeix la importància dels seus estudis dedicats al Maestrat, molts d’ells editats pel CEM.

L’entrega dels premis Maestrat Viu, será aquest dissabte 21 de maig al Santuari de la Font de la Salut,  a Traiguera.

Ens alegrem per Joan, i pel que implica de reconeiximent als anys de treball per la nostra comarca.

¡ Enhorabona Joan !
refundacio-fiecov-abril-2016-300x500

REFUNDACIO DE LA FIECOV


El passat 16 d’abril de 2016, va tindre lloc a la ciutat de València, l’assemblea de refundació del la Federació d’Instituts d’Estudis Comercals i Locals del País Valencià – FIECOV.

Aquesta Federació agrupa als Instituts i Centres d’estudis comarcals i locals, i el seu objectiu es recolçar i donar difussió a les activitats promogudes per cada Centre d’Estudis.

En breu es possarà en marxa un portal web per accedir de manera unitaria a totes les webs dels Centres d’Estudis,  i poder tindre informació actualitzada de les seues activitats en tot moment,  a mes es promouran des de la Federació altres activitats coordinades dels diferents Centres d’Estudis.