inauguracio-terra-bandolers

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ TERRA DE BANDOLERS A BENICARLÓ


El divendres 22 d’abril, a les 20.00 h, es va inaugurar al Saló Gòtic de l’antic Ajuntament de Benicarló, l’exposició “TERRA DE BANDOLERS”, organitzada el CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT.

L’acte va comptar amb la presencia de l’autor del catàleg de l’Exposició, i comissari de l’Exposició, l’historiador del Maestrat, Joan Ferreres Nos.

L’acompanyava l’autor dels dibuixos que recreen l’època del bandolerisme, Joan Carles Ronchera Beltrán.

Mes d’una quarentena de persones, així com la Dama del CEM, a les properes festes patronals, Maria Vidal Marzal,  van seguir les explicacions de l’historiador, que va contextualitzar les causes del fenòmen bandoler, i va relatar alguna de les accions que els bandolers, van dur a terme per les terres del Maestrat, els Ports, el Montsía i les Terres de l’Ebre durant els segles XVI i XVII.

Desprès de la seua estada a Benicarló, el CEM, oferirà de forma gratuïta l’Exposició “TERRA DE BANDOLERS” als Ajuntaments dels pobles del Maestrat, que la vullguen exposar.

Sens dubte una exposició molt interessant,  sobre un tema poc conegut i sorprenent del passat de la nostra comarca.
bandolers

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ TERRA DE BANDOLERS


EL CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT,inaugurarà al Saló Gòtic del vell Ajuntament Benicarló, el divendres dia 22 d’abril, a les 20 hores l’exposició TERRA DE BANDOLERS.

 

A l’exposició, es presenta l’activitat bandolera dels segles XVI i XVII per les terres del Maestrat, Ports de Morella, Montsià i Terres de l’Ebre.

 

Serà presentada per l’autor dels textos i comissari de l’exposició, Joan Ferreres Nos, i també assistirà, el dibuixantJoan Carles Ronchera Beltran.

 

L’entrada es lliure.

 

Vos Esperem !!!
libros

FES-TE SOCI DEL CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT


Ara és el moment…

Per només 12 euros anuals tindràs els dos butlletins i altres avantatges de les nostres activitats, descompte en compra de llibres, accés al fons bibliogràfic i molt més.

A més, si et dones d’alta abans del 30 d’abril, et regalem diversos llibres i butlletins ja publicats del nostre fons editorial,  per celebrar Sant Jordi i la Fira del Llibre.

Estigues al dia dels estudis i investigacions sobre l’Alt i Baix Maestrat.

Al CEM fem cultura, fem Maestrat!

També ens podràs trobar a les Fires del Llibre de Vinaròs i Benicarló.

Més info a:  cemaestrat@gmail.com al nostre facebook.

Inscripcions en aquesta mateixa web a l’apartat CONTACTAR.
dama

EL CEM TINDRÀ DAMA A LES FESTES DE BENICARLÓ


El 2 d’abril, representants del Centre d’Estudis del Maestrat, entre rams de flors adolescents, van lliurar a la senyoreta Maria Vidal Marzal la banda de Dama de Festes que li serà imposada per la Reina la nit de la Proclamació de la Reina, Dulcinea i Dames de la Cort d’Honor de l’any 2016.

L’acte va tindre lloc a la llar de la família Vidal Marzal, i en representació del CEM, Antonio Cuenca li va fer a mans la banda acreditativa i Jaume Rolíndez li va dedicar un emotiu poema sobre el Maestrat.

Un acte senzill, però intens, que va omplir d’emoció a Maria, família i amics i amigues que l’acomboiaven.
bandolers

NOVA EXPOSICIÓ DEL CEM: TERRA DE BANDOLERS


El Centre d’Estudis del Maestrat, aquest més d’abril, inaugurarà a Benicarló una magnífica exposició titolada “TERRA DE BANDOLERS”.

Es presenta l’activitat bandolera dels segles XVI i XVII per les terres del Maestrat, Ports de Morella, Montsià i Terres de l’Ebre.

La millor que s’ha fet mai arreu de l’estat per la seva estructura, qualitat històrica, imatges originals i àmplia documentació.

Va acompanyada d’un llibre-catàleg que contextualitza el fenomen bandoler per una cinquantena de pobles de les comarques esmentades.

L’Exposició s’estructura al voltant dels següents apartats :

1) Bandolerisme modern al Maestrat,

2) Tipus de Bandolerisme,

3) Causes primàries del Bandolerisme,

4) Causes secundàries del Bandolerisme,

5) La corrupció administrativa,

6) Institucions contra el Bandolerisme,

7) La quadrilla del Serrut de Morella,

8) Presons famoses del Maestrat,

9) Llocs de bandolers al Maestrat,

10) Llocs de bandolers a les Terres de l’Ebre.

El CEM anunciarà com la podran exposar tots els Ajuntaments que vulguin tenir-la.