present explorandres200x350

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “L’EXPLORADOR ANDRÉS” A TORTOSA


El proper  divendres 4 d’Abril, de 2.014, a les 19:30 h,  es presentarà a la Biblioteca Marcel.li Domingo, de Tortosa, el llibre “L’explorador Andrés  (1807-1837)”, del que es autor Rafael Monferrer, i que està editat pel CENTRE D’ESTUDIS DEL MAESTRAT.

L’acte anirà a carrec de Josep Bayerri Raga i del propi autor.

Esperem la vosta assistència.
cimg1694-web

IN MEMORIAM PERE - ENRIC


EN MEMÒRIA DEL DR. PERE-ENRIC BARREDA i EDO

Després de l’enterrament d’ahir diumenge, continuem consternats i lamentem profundament la sobtada pèrdua del bon l’amic, PERE-ENRIC BARREDA i EDO, gran filòleg, gran historiador medievalista del Maestrat, eminent professor de la Universitat Central de Barcelona, benassalenc il.lustre, gran orador i membre de la Junta Directiva del Centre d’Estudis del Maestrat.

Una gran pèrdua per la cultura del Maestrat i del País València.

Persones de la vàlua de Pere-Enric trigarem molts anys a tenir-ne.

 
ACTIVITATS CEM ABRIL - 2014


El CEM, estarà present un any mes, a les Fires del Llibre de Vinaròs i de Benicarló.

La Fira del Llibre de Vinaròs es celebra aquest dissabte 19 d’Abril, a la plaça de la Mera, des de les 10:30 hores

La Fira del Llibre de Benicarló es celebrarà el diumenge 27 d’Abril, a la plaça de Sant Bertomeu des de les 10:00 hores.

L’Exposició sobre Aus Comunes al Maestrat, estará oberta a l’Edifici Gòtic de l’Ajuntament de Benicarló des del 24 d’Abril, fins al 18 de Maig.

L’Exposició sobre Cartes Pobles del Maestrat, estará oberta a Benassal, des del dia 5 al 31 de Maig.

El CEM ha participat durant el mes d’Abril, en la Jornada d’Onomàstica de Vinaròs, organitzada per la Acadèmia Valenciana de la Llengua i a les Trobades d’Escoles Valencianes de Benicarló.

També es va presentar el llibre “L’Explorador Andrés (1807 -1837)”,  a la ciutat de Tortosa. El llibre està editat pel CEM, i l’autor es Rafael Monferrer.

L’acte va estar organitzat pel la Biblioteca Marcel·li Domingo en col·laboració amb el CEM, anant la presentació a càrrec de Josep Bayerri Raga i del propi autor.

Amb la presentació es pretenia apropar la figura del personatge biografiat, Marcel·lí Andrés Bernat, a seva ciutat d’adopció, Tortosa, on la seva figura ha passat desapercebuda fins al dia d’avui. L’autor va glossar la figura d’aquest personatge del primer terç del segle XIX, que va ser capaç, sense mitjans, d’explorar les costes i les illes del Golf de Guinea, estudiant la vida i costums de les poblacions indígenes; mig segle abans de que ho fessin altres europeus que van adquirir notorietat i reconeixement. La seva curta vida, la pèrdua de documentació i la tardança en publicar la crònica del seu viatge han estat, ben segur, les raons per les que Marcel·lí Andrés no va tenir després de la seva mort el reconeixement que la seva gesta mereixia.

trobadesbeni200x150

presllibreexploandres200x150
CARTELL I PROGRAMA DE LES XIV JORNADES D’ESTUDI DEL MAESTRAT


CARTELL I PROGRAMA DE LES XIV JORNADES D’ESTUDI DEL MAESTRAT

Vos presentem el Cartell de les XIV Jornades d’Estudi del Maestrat que els dies 3,4, i 5 d’Octubre de 2014, tindràn lloc enguany a les localitats de Tírig i Les Coves de Vinromà.

També tenim ja disponible, el tríptic amb el Programa de les XIV Jornades d’Estudi del Maestrat, on es detallen les activitats i els horaris de les Jornades.

Al tríptic s’inclouen altres informacions relacionades amb les Jornades i la sol-licitud d’ inscripció per a  tots aquells que vullguen gaudir plenament de les Jornades.

Vos agrairïem que fereu la mas ampla distribució d’aquests dos arxius, enviant-los a totes aquelles persones o institucions que puguen estar interessades en les Jornades.

¡ Ens veiem a Tírig – Les Coves !

 

 

CARTEL Y PROGRAMA DE LAS XIV JORNADAS DE ESTUDIO DEL MAESTRAZGO

Os presentamos el Cartel de les XIV Jornadas de Estudio del Maestrazgo que los días 3,4, y 5 de Octubre de 2014, tendrán lugar este año, en las localidades de Tírig y Les Coves de Vinromà.

También tenemos ya disponible, el tríptico con el Programa de las XIV Jornadas de Estudio del Maestrazgo, donde se detallan las actividades y los horarios de las Jornadas.

En el tríptico se incluyen otras informaciones relacionadas con las Jornadas y la solicitud de inscripción para todos aquellos que quieran disfrutar plenamente de las Jornadas.

Os agradeceríamos que hicierais la más amplia distribución de estos dos archivos, enviándolos a todas aquellas personas o instituciones que puedan estar interesadas en las Jornadas.

¡ Nos vemos en  Tírig – Les Coves !
jornades tirig coves 300x500

XIV JORNADES D'ESTUDI DEL MAESTRAT


Els propers dies 3, 4 i 5 d’Octubre de 2014, es celebraràn a les poblacions de Tirig i Les Coves de Vinromà, les XIV JORNADES D’ESTUDI DEL MAESTRAT.

Totes les persones, socis o no del Centre d’Estudis del Maestrat, estàn convidats a participar-hi, com a assistents o bé presentant les seues comunicacions a les Jornades.

Si voleu inscriure-vos a les Jornades podeu enviar-nos el butlletí adjunt amb les vostres dades personals.

També, aprofitant la cel.lebració de les Jornades, es convoquen pels Ajuntaments respectius, els Premis d’Investigació Històrica, de Tirig i de Les Coves de Viinroma, dotats amb un premi de 200.-€ cadasqun d’ells.

Com sempre, anirem incorporant en aquesta web, mes informació sobre el contingut de les XIV JORNADES D’ESTUDI DEL MAESTRAT.

_____________

Los próximos dias 3 ,4 y 5 de Octubre de 2014, se celebrarán en las poblaciones de Tirig y Les Coves de Vinromà, las XIV JORNADAS DE ESTUDIO DEL MAESTRAZGO.

Todas las personas, socios o no del Centro de Estudios del Maestrazgo, están invitados a participar, como asistentes o bien presentando sus comunicaciones en las Jornadas.

Si queréis inscribiros en las Jornadas podéis enviarnos el boletín adjunto con vuestros datos personales.

También, aprovechando la celebración de las Jornadas, se convocan por los Ayuntamientos respectivos, los Premios de Investigación Històrica, de Tirig y de Les Coves de Vinroma, dotados con un premio de 200.-€ cada uno de ellos.

Como siempre, iremos incorporando en esta web, mas información sobre el contenido de las XIV JORNADAS DE ESTUDIO DEL MAESTRAZGO.